Lokalna Grupa Działania „Partnerstwo na Jurze” uczestniczyła w spotkaniu z okazji Dnia Kobiet w Kole Gospodyń Wiejskich w Regulicach.
W dniu 2 marca 2016 roku odbyła się konferencja prasowa „Tradycyjne kulinaria Chrzanolandii”, będąca podsumowaniem prac Lokalnej Grupy Działania „Partnerstwo na Jurze” na rzecz ochrony tradycyjnych potraw: buchty bolęcińskiej, hulajd i mirowskiej parzybrody.
Kuchnia regionalna obszaru Lokalnej Grupy Działania „Partnerstwo na Jurze” może pochwalić się bogactwem i różnorodnością smaków. Można tu posmakować dań zarówno wykwintnych, jak również skromnych jadanych dawniej pod wiejskimi strzechami. Najbardziej charakterystyczne dania przygotowywane są z ziemniaków, kapusty, mąki, kasz oraz lokalnych owoców i warzyw.
Z okazji Dnia Sołtysa w imieniu Zarządu LGD „Partnerstwo na Jurze” składam wszystkim Sołtysom serdeczne podziękowania i słowa uznania za pracę oraz zaangażowanie na rzecz rozwoju i poprawy jakości życia lokalnej społeczności. Życzę wszelkiej pomyślności, licznych inicjatyw, wiele wytrwałości w realizacji dalszych planów i zamierzeń na rzecz swojego sołectwa i satysfakcji oraz zadowolenia z pełnienia funkcji społecznej. Jerzy Kasprzyk, Prezes LGD "Partnerstwo na Jurze".